Al limit dels records

For
Escola Superior de Disseny i Art, llotja
Description

El TALLER EXPERIMENTAL D’ART i DISSENY, Pretén acostar diferents disciplines artístiques, com ho son el disseny i l’art donant lloc a un llenguatge expressiu propi.

Es un taller pràctic, dirigit a tots aquells dissenyadors o creadors que vulguin explorar altres formes de la creació pel que fa a la manipulació de materials tèxtils o altres i la descontextualizació de la indumentària. L’objectiu del taller es acostar-nos a l’art realitzant peces úniques i personals, trobant una sèrie de recursos artístics que aporten a les nostres creacions un valor afegit a més del purament estètic.

Concebre la moda com una forma i un mitjà d’expressió, convertint-la en una plataforma on es treballa i es barregen diferents disciplines creatives.

A través dels records de la infància de quatre artistes es crea un fil conductor d’emocions que es traspassen als materials. Sent les seves pròpies autobiografies les desencadenants del projecte, això li dóna a cada artista la seva pròpia manera d’entendre l’acte creatiu.

ARTISTAS PARTICIPANS
Cristina Lopera,
Greta Serra,
Lorena Claros,
Maite Egaña.

Creat, Dirigit i Comissariat per: Montse Pérez

Projecte Guanyador del concurs audiovisual de la Casa Elizalde.

CONCLUSIONS

Ha estat una gran oportunitat per a totes nosaltres d’experimentar en l’art de la creació a través del nostre vincle més únic i personal, els nostres orígens, la nostra pròpia biografia. Cap vida és igual a una altre però totes elles han trobat un nexe comú a través de l’art de cosir que ha servit de fil conductor per a donar un sentit únic i totalitari al conjunt de les peces.

Rememorant els seus record les quatre artistes d’una manera inconscient han abordat temes socials i d’interès, com poden ser els rols de les dones en l’actualitat, la distorsió de la nostra imatge per les influències de la societat, la importància de la tradició dels orígens de la nostra cultura, la comunió amb la naturalesa i la gran importància de viure harmònicament amb ella. Tots aquest surten a la llum de la nostra consciencia, ja que en el fons sentim una carència d’ells i de recuperar la feminitat poderosa que combrega en la nostra vessant més salvatge, el menys sociabilizat.

Ha estat una gran experiència plàstica perquè s’han abordat l’estètica del tèxtil descontextualitzant la pròpia indumentària, proposant trencar amb la subtil línia divisòria entre l’art i el disseny. Han sorgit peces que ens transmeten emocions i que ens evoquen formes sinuoses que be podrien ser peces dutes a la fantasia de la nostra imaginació.

Aquest taller ha estat gestant-se durant gairebé dos anys al meu cap, de fet algunes de les meves obres han estat en aquesta direcció, però gràcies al departament de Disseny d’indumentària de la Llotja s’ha pogut dur a terme, ja que van confiar plenament en el projecte especialment Teresa Campoy, que ha mostrat sempre un gran interès per aquesta idea de donar-li al disseny d’indumentària un registre major i diferent pel que fa als paràmetres de la creació.

montse pérez

Type
Projecte Guanyador del concurs audiovisual de la Casa Elizalde. L’acte d’inauguració de l’exposició dimarts, dia 19 d’Abril 2011